True Receiving

28-04-2021

Echt ontvangen, wat is dat nou eigenlijk? Gister deed ik er een facebook live over met Anita Loos. Want wat is nu waarlijk of echt ontvangen en waarom zou je willen weten wat dat voor jou betekend?

Voor mij betekent het dat ik met meer gemak, plezier en ruimte mijn leven leef. Als het zo simpel is, waarom doet niet iedereen dat dan? Omdat je dit nooit geleerd hebt waarschijnlijk. Je hebt er misschien nog nooit van gehoord. Het woord ontvangen ken je natuurlijk wel, alleen niet wat het voor jou kan betekenen om waarlijk alles te ontvangen.

Dieren kunnen het heel goed: alles ontvangen en ook nog zonder oordeel. Want naast dat wij niet goed in ontvangen zijn, hebben we er ook nog een oordeel over. Je 'mag' niet vragen om meer als je al genoeg hebt want.....(vul je eigen oordeel hier maar in)

Dieren ontvangen. Alles. Zonder oordeel.

Wat als jij dat ook zou kunnen? Wat zou er dan allemaal mogelijk zijn? Welke dingen zullen er veranderen in je leven? Probeer hier nu geen antwoord op te geven, maar voel eens wat de energie hierachter met jou doet. Voelt het licht?

Kijk eens naar je kat of hond als je het knuffelt. Hoe zij ontvangen.

Puur.

Ze zijn.

En verder niets. Ze zijn en ontvangen.

Wat echt ontvangen voor mij heeft gedaan is lichter leven. Letterlijk ook lichter, ik voel me lichter en ben lichter. Ik zeul niet meer alle bullshit mee van de wereld om me heen. Mensen zijn sensitief, net een spons en nemen alle energieën (gedachten, gevoelens en emoties) van mensen om zich heen in zich op. Als je niet weet hoe je dat weer kunt laten gaan wordt je steeds voller met allerlei ongemakken. (hoofpijn, moe, migraine, uitgeteld op de bank liggen, overprikkeld, chagrijnig, kies er maar een uit die voor jou van toepassing is. Misschien wel allemaal J)

Voor mij waren ze allemaal van toepassing. Ik ging leuke dingen vermijden, want ik moest steeds langer bijkomen van feestjes of verjaardagen of wat dan ook.

Ik leerde om me af te schermen door rozenkransen om me heen te visualiseren of een gouden bol om me heen, om negatieve energieën buiten te sluiten. (er is eigenlijk helemaal geen positieve of negatieve energie. Energie is gewoon energie)

Daardoor sloot ik eigenlijk alles af van wat ik kon ontvangen, dus ook de leuke dingen!

Nu ik heb geleerd dat door álles te ontvangen en te laten gaan als ik dat niet nodig heb mijn leven leuker, makkelijker, lichter en ruimer is.

Trap ik dan nooit meer in die valkuil? Jawel hoor. Als je een gezin hebt zoals ik, met man twee levendige kinderen, kat en hond en alles wat daarbij komt kijken, ik 's avonds uit mijn slof schiet. Wat er nu anders is, is dat ik het eerder herken en sneller kan veranderen en dus minder uit mijn slof schiet. Ik kan nu anders kiezen omdat ik weet dat ik anders kan kiezen.

Jij weet dat nu dus ook J

De vraag is nu: wat ga je kiezen? Blijf je kiezen voor het oude bekende, waar je jezelf eigenlijk afsloot voor alles om je heen of ga je stappen maken met alles ontvangen? Blijf je kiezen voor zwaarte, bullshit, uitgeteld op de bank hangen of spreekt een lichter, ruimer leuker, vrolijker leven je meer aan?

Ik weet wel wat ik zou kiezen.