Now is the space

29-09-2021

Now is the space, the space is now. Wat lul je nou weer Jeanet? ;-) Ik snap dat dit raar klinkt voor je. En dat geeft niet. Heel veel wat ik gehoord heb de afgelopen paar jaar klinkt raar. In het begin heb ik het proberen te begrijpen. En daarmee heb ik mezelf vastgezet. Sinds ik mezelf toestemming heb gegeven om mijn lijf mijn hoofd te laten overschrijven heb ik zoveel meer ruimte gecreëerd! Maar wat is dit nu weer dan? Ok, ik ga het proberen uit te leggen. Wat ik van je vraag is 1 ding: probeer dit niet te begrijpen met je hoofd, maar de energie ervan te 'voelen' met je lichaam. Gaat er ergens in je mooie lieve lijf iets twinkelen, tintelen of kriebelen? (Of welke andere sensatie je dan ook maar bemerkt) dan is dit waar voor jou. 

Ok, here we go. Je hebt ooit eens gekozen om op dit moment op deze prachtige planeet rond te willen lopen met het lichaam waar je nu mee co-creëert. (Tenminste zo kan het zijn) We hebben altijd geleerd dat we in ons lichaam zitten (ons ego/ons ik) en dat ons lichaam verder niks is dan alleen water, organen, bloed, zenuwbanen, botten etc. Stel nou dat jij, je ik, ik noem dat je oneindige wezen, niet ín je lichaam zit, maar je lichaam ín jou, je oneindige wezen? Én dat dat lieve prachtige lichaam ook bewustzijn heeft en jou de hele dag door van alles probeert te vertellen? Van hoe blij het is met wat je hebt gegeten, tot signalen doorgeven wat het wíl eten en waar het gewaar van is. Van alle energieën om zich heen, mensen, dieren, bomen, planten, gebouwen en de dingen die je niet kunt zien. De entiteiten zonder lichaam. 

Al die signalen oppikken kan heel verwarrend 'aanvoelen' omdat je niet geleerd hebt wat je ermee kunt, moet of niet moet. Als hier iets van resoneert in jou of in jouw lieve mooie lijf, weet dat ik ook in die ruimte ben geweest. Die ruimte van het niet weten, van het verkeerd maken van je lichaam, van verkramping en allerlei kwalen en pijntjes ontwikkelen. (Hoofdpijn, buikpijn, migraine, zere knie, pijn in je rug, vermoeid, burn-out en alles wat ik vergeten ben te noemen, maar jij wel weet) En weet nu dat je dit kunt veranderen. Als jij kiest om dit te veranderen, kun je dit veranderen. Want daar ligt de sleutel. In jouw mooie lieve lijf en in jouw keuze. 

Als je even de tijd neemt om aanwezig te zijn in jouw lichaam en te voelen waar de organen, botten, pezen, cellen en moleculen zitten. En neem dan de ruimte tussen al die moleculen waar. Dat ben jij. Het oneindige wezen dat jij bent. Heb je altijd geprobeerd om je in dat mooie lieve lijf te proppen? (En werkt het? Of heb je allerlei kwaaltjes en pijntjes ontwikkeld omdat je niet naar je lieve lijf hebt geluisterd?)  Probeer eens de ruimte te zijn die je bent?! Now is the space! Jij bent ruimte. En vanuit die ruimte kunnen er dingen veranderen als je dat kiest.

Wat kun je nu gaan kiezen? Verkramping of ruimte? 

Jij kiest. En als je kiest voor ruimte, welke oneindige mogelijkheden ontvouwen zich dan? Now is the space to claim your potency and acknowlegde your being.