Lichaamsgewaarzijn

13-02-2022

Hoe ziet jouw toekomst eruit? Over een jaar, over 5 jaar, over 10 jaar? Je denkt er vast wel eens aan, bijvoorbeeld als je bij de notaris zit om de hypotheekakte voor je nieuwe huis te tekenen. De afgelopen 2 jaar zullen veel mensen wel gedacht hebben aan een jaar de toekomst in als ze luisterden naar weer een persconferentie met bizarre maatregelen.

Ik dénk liever niet aan de toekomst; maar ik zet mijn energetische tentakels in om de toekomst waar te nemen.

Sluit je ogen en stem je energetisch af op je toekomst. Get a sense van jouw toekomst. Probeer maar eens. Merk wat je merkt, zonder er een label op te plakken, zonder het te willen vastpakken en vastzetten. Gewoon merken wat je merkt.

Je gewaarzijn dat je zoveel meer kan brengen dat je 'mind' ooit zal kunnen doen. Al je gedachten, gevoelens en emoties zijn informatie die je lichaam je verschaft. Dat is het gewaarzijn van je lichaam. Wat vertelt je lichaam jou? Is het helder wat de signalen van jouw lichaam zijn? Merk wat je merkt. Zonder het significant te maken. Weet je niet wat je met een 'gevoel' van je lichaam moet? Stel een vraag!
He lichaam, 'moeten' we hier iets mee? En merk wat er dan komt. Is het niet helder wat er dan komt? Vraag 'ja' en vraag 'nee'. Wat is lichter?
Waarschijnlijk hoef je met het gros van je gedachten, gevoelens en emoties van je lichaam niks te doen, is het enkel informatie wat je lichaam je verschaft. Dit is iets wat we niet geleerd hebben. Wij denken dat al die informatie van ons lichaam zelf is en dat we dat vooral moeten uitvergroten, vastpakken en vastzetten in ons lijf. Als het pijn gaat doen, moet het vooral ophouden en weggaan.

Weet dat ik mijn lichaam heb vervloekt in het verleden. De helse hoofdpijnen en migraine aanvallen, die soms wel weken achter elkaar duurden, hielden mij in mijn greep. Het beheerste mijn leven en ik was mijn vertrouwen in mijn lijf kwijt. Het faalde, ik faalde, want een baan behouden ging niet. Nee, welk bedrijf wil er nu iemand die wekelijks thuis zit met hoofpijn/migraine?

Dus toen ik mijn 'demand' groter maakte dan mijn pijnen kon ik op zoek gaan naar iets waardoor mijn migraine/hoofdpijn weg zou gaan. Dit was een zoektocht van vele jaren en altijd vanuit het oordeel dat hoofdpijn/ migraine verkeerd is en 'weg moet'. Met voedingstechnieken wist ik het onder controle te krijgen en beheerste het niet langer meer mijn leven. De andere kant daarvan was, dat ik een aantal dingen niet 'mocht' eten. Want dat was verkeerd voor mijn lichaam. Weer vanuit oordeel bekeek ik mijn lichaam, het was nog steeds niet goed.

Vorig weekend had ik tijd voor mezelf geboekt. Heerlijk 'me space'. Dat beviel zo goed, dat ik eigenlijk daar wel meer van wilde. Dus kwam daar Covid in ons huis, waardoor ik afgelopen week nog wat meer 'me space' kreeg. Helemaal niks doen en overgeven aan het helen van mijn lieve lijf. Voorheen zou ik enorm hebben liggen balen, weerstand bieden, verkeerd maken etc. etc.

Nu kon ik er mee zijn.